find-dit-why

Om hvordan du bliver mere klar på dit projekts HVORFOR

Går du med overvejelser om, hvordan din næste fondsansøgning skal skrues sammen? – og er du vildt optaget af HVAD indholdet i projektet skal være – så læs med her.

Du skal selvfølgelig have styr på HVAD projektet skal indeholde, hvilke aktiviteter eller faciliteter, der har brug for finansiering.

Men inden du kommer for langt i planlægning af indholdet, så spørg lige dig selv – og de, der ellers deltager i idéudviklingen – HVORFOR er dette projekt vigtigt?

Hvorfor er det fx vigtigt at få et nyt klubhus?

Mange vil svare, at det er fordi det gamle er nedslidt, og I gider ikke længere holde reparationsweekender. Nu skal det være nyt og pænt og let at holde. Den argumentation går måske an, når I får de lokale erhvervsdrivende til at lægge en skilling i støtte.

Når I skal til de større fonde, kan I med fordel grave dybere for at finde ud af, hvorfor netop jeres projekt kan være interessant at støtte.

Så prøv at spørge jer selv igen:

HVORFOR er det vigtigt at få et nyt klubhus?

  • Fordi jeres sportsgren vokser og tiltrækker nye målgrupper?
  • Fordi I gerne vil have flere medlemmer og kan tilbyde noget særligt, som unge eller gamle som p.t. ikke har nogen tilholdssteder eller tilknytning, kunne få gavn af?
  • Fordi I gerne vil samarbejde med naboklubberne og give et bredere tilbud til nye målgrupper?
  • Fordi en modernisering eller kapacitetsudvidelse kan udvide aktivitetsmulighederne?
  • Og fordi det alt i alt vil skabe mere aktivitet og livskvalitet?

Når I stiller jeres spørgsmål om HVORFOR og hvad der gør jeres projekt unikt og måske endda nyskabende, så sker der ofte noget med indholdet i projektet. Det bliver langt lettere at fokusere på netop der, hvor I kan gøre den største forskel.

Synes du det er svært selv at stille HVORFOR-spørgsmålet? Og vil du i øvrigt gerne blive meget klogere på fundraising og hvordan man kommer i betragtning til fondspengene, så kom med på fundraisingkursus.

Vi holder kurser flere gange årligt både i København, Sjælland, Fyn og Jylland. Altid på gode konferencesteder, hvor kvaliteten er i orden.  Se alle datoer og find link til tilmelding her. 

På kurset får en grundlæggende indføring i fondene, og hvordan du kan udvikle dit projekt, så du får større chance for succes.

Hvis du på forhånd sender os en kort beskrivelse af dit projekt, så får du feedback og forslag til, hvordan du bedst kommer videre.

På kurset går vi også tæt på dit HVORFOR og udfordrer dig, så du bliver meget klarere på, ja HVORFOR.