Referencer

Bornholms Museum
Bornholms kunstmuseum

Marianne Bigum har med god indføling sat sig ind i projektets dna, og medvirket til at skabe et stærkt præsentationsmateriale, der fører udenforstående ind i tankegangen både på det konkrete niveau, men i lige så høj grad formidler det særegne ved projektet og entusiasmen bag. Marianne arbejder selvstændig og tilføjer gennem gode spørgsmål afklaring og afdækker mangler ved projektet ift. ekstern fundraising.

Jacob Bjerring-Hansen, museumsdirektør, Bornholms Museum
Fik bevilget over 45 mio.kr. fra Villum Fonden og 22 mio.kr. fra Nordea-fonden til Bornholms Museumscenter.

Dansk Firmaidrætsforbund

Marianne var god til at sparre med mig som projekt og mødeleder og hjalp os både i udformningen af ansøgningen, etableringen af partnerskabet og ved nedjustering af budgettet efter uddeling af midler.

Vi satte stor pris på Mariannes evne til at facilitere vanskelige møder, konkrete kommentarer og rettelser til ansøgningen. Som proceskonsulent stiller hun de svære og lidt irriterende spørgsmål, som gør os skarpere på mål og middel. Jeg vil klart anbefale Marianne i opstart og ansøgningsprocessen af projektet.

Merete Spangsberg Nielsen, idræts- og sundhedskonsulent, Dansk Firmaidrætsforbund
Fik bevilget 5 mio.kr. fra Sundhedsministeriet til et partnerskabsprojekt om sundhed på erhvervskolerne

Gadens Børn

Marianne Bigum har med sine gode råd og vejledning medvirket kraftigt til at ændre vores tilgang til fondsansøgninger. En af de vigtigste ting hun har hjulpet os med, er at opnå en tiltrængt struktur – både på selve ansøgningerne og tilgangen til ansøgningsprocessen. Med hendes ligetil og åbne vejledningsstil samt hendes store viden og erfaring inden for området, formåede hun via de rette spørgsmål at guide os til at formulere og reflektere over, hvilket budskab, formål og essens vi ønskede at bringe frem.

Marianne har hjulpet os med at videreformidle styrkerne og passionen i vores organisation, arbejde og projekter. Sidst men ikke mindst har blot få timer med Marianne medvirket til at frustrationen i forbindelse med fondssøgning er forduftet, og det er blevet en del mere overskueligt at begive sig i kast med.

Sofie Offenberg, Operations Manager, Gadens Børn

SDU logo

Bigum Consult supported the application process in the best possible way. Marianne has excellent competencies in finding the right funding agency for an envisaged project and in helping the applicant to formulate the proposal in a way that it best meets the funders criteria. Her experience with funding agencies and with the process of selecting proposals for funding is a highly appreciated support for any researcher.

Associate professor Christiane Stock, Unit for Health Promotion Research,
Syddansk Universitet, fik 2,5 mio.kr. fra Trygfonden

BusinessByHeart
Jeg har fundraiset og gennemført over 20 projekter i min tid som økologikonsulent. Da jeg blev selvstændig og skiftede fokusområde og stod jeg nu med et projekt, som jeg virkelig troede på, men som jeg ikke havde nogen anelse om, hvordan jeg skulle finde finansiering til.
Jeg deltog på Mariannes fundraisingkursus og tog hjem med en tydelig og realistisk idé, der også omfattede at finde den rette projektejer. Et enkelt møde med Marianne nogle måneder senere, og projektet Værdigheden Igen var klar til at blive ansøgt.
Vi fik bevillingen! Projektet kan findes på www.livkom.dk. Vi har udgivet bogen I Øjenhøjde Med Den Voldsudsatte og turnerer I øjeblikket rundt i landet med et kursus for politi, socialarbejdere og sundhedsprofessionelle. Et projekt, der rækker mange mennesker, både de, der modtager efteruddannelsen, og deres klienter og borgere. Projektet har nydt interesse fra bl.a. Norges røde kors, som ønsker at udbrede det i Norge.
Pernille Plantener, BusinessByHeart
Fik 0,5 mio.kr. fra Offerfonden
Gribskov Rideklub
Super udbytte af den åbne workshop om fundraising.
Jeg har fået åbnet min indsigt i fondsverdenen, som før var næsten lukket land. Vi har umiddelbart kunnet bruge Mariannes fondsforslag og den indsigt, jeg fik på kurset. Allerede de næste to ansøgninger indbragte over 50.000 kr. til indkøb af handicapheste.
Nu arbejder vi på at blive skarpere på vores store projekt, før vi henvender os til fondene. Vi tænker større, så vi kan hjælpe flere.
Og så fik jeg mod til at tage fat i en fond, som gav afslag, og spørge ind til årsagen. Det ville jeg nok ikke have gjort før.

                      Britta Pedersen, Gribskov Rideklub
Fik 54.000 kr. fra Jascha-fonden og fra Elsass fonden

MS-logo

Workshoppen ved Marianne Bigum gav et solidt vidensinput til vores strategiske fundraising. Workshoppen var dialogbåret hvilket gav mulighed for at tilpasse indholdet til netop vores behov som team og som organisation. Jeg oplever nu at vi står meget stærkere som organisation der vil opprioritere fundraising hos private fonde.

Uddannelseskonsulent Helle Skovmose, Mellemfolkeligt Samvirke

Haver til Maver logo

Marianne Bigum har en åben, direkte og positiv måde at samarbejde på. Med sin faglige ballast får hun projektteamet til at reflektere ved at stille de rigtige spørgsmål både til visionen og til detaljer i projektet. Marianne var med til at udvikle projektet og få fremhævet visioner og aktiviteter i ansøgningen, så det også står klart for andre. Et væsentligt bidrag var også at få en god struktur på ansøgningen. Det gjorde ansøgningsskrivningen til en god oplevelse – uden unødige frustrationer.

Projektleder Camilla Roed Otte, Haver til Maver
Fik 10 mio.kr. fra Nordea-fonden til at udvikle
Haver til Maver til et nationalt skolehaveprojekt.

Tænk logo

Marianne har et godt overblik over, hvordan man udvikler projekter og kombinerer det med indsigten i, hvad der skal til for at få fondsstøtte. Hendes praktiske erfaring fra fondsverdenen gør hendes rådgivning skarp og kompetent. Workshoppen og de praktiske redskaber, herunder den visuelle projektudviklingsmodel, har været en god hjælp til at komme videre med realiseringen af vores projektideer. Bigum Consult sørgede også for at arrangere workshoppen i dejlige omgivelser ved Mosede Havn, så det blev et udbytterigt åndehul i hverdagen.

Udviklingschef Mette Boye, Forbrugerrådet TÆNK
Heldagsworkshop for ti medarbejdere

Tak for et godt sparringsmøde. Vi fik nogle rigtig gode input med på vejen; ikke mindst i din konkrete feedback på ansøgningerne. Forberedelsen til mødet har været med til at afklare os på en række områder – eller gøre os bevidste om vores styrker og svagheder, og hvor vi vil rette fokus. Det har været en god proces, og vi er glade for udbyttet af mødet med dig.

Projektleder Helle Bruun, Dansk Røde Kors

Blandt mine kunder er også:

Danmarks Tekniske Universitet

Syddansk Universitet

Fonden Mental Sundhed

Verden Kvinder

Ellestedet

Auderødlejren

Dansk Psykoterapeutforening

Børneringen

Livsværk

Musik og Ungdom

Billeshave Efterskole

Danish Wounded Warriors Project

Folkekirke og Religionsmøde

Sct. Nicolai Kirke, Vejle

Sct. Thomas Kirke,

Institut Sankt Joseph

Knowledge Hub Zealand, Kalundborg

VISKA, Grønland

Eventyskoven, Vestlolland

Ringkøbing-Skjern Kommune

4. maj kollegiet, Frederiksberg

Osted Fri- og Efterskole

Erhvervsakademi Sjælland

Forbrugerrådet TÆNK

Madkulturen

Fooducer

Fairtrade

Arla-fonden

Måltidspartnerskabet

Skærtoft Mølle

Dansk Førstehjælpsråd

Vittrupcentret

Logistikkompagniet

Region Hovedstaden

Dansk Folkeoplysnings Samråd

Center for Ungdomsstudier

Forumteatret

Kvinderegensen

Odinstårnet

Ungdomsbyen

Andelskassen Fælleskassen

LIVKOM

Danish Association for Research Managers and Administrators (DARMA)

European Association of Research Managers and Administrators (EARMA)