fundraising proces

Fundraising proces model

Sådan arbejder jeg med fundraising

For mange potentielle ansøgere forekommer en fundraising proces ret uoverskuelig. Nogen kalder det en jungle. Så måske er du også på udkik efter et navigationsværktøj.

Du er sikkert klar over, at der er mange trin i fundraising.

At det ikke bare handler om at skrive en god ansøgning.

Måske har du allerede gjort dig nogle erfaringer, om hvordan du udvælger de vigtige elementer i netop dit projekt og holder overblikket fra idé til succes.

Sammen med PrimusMotor har jeg udviklet en projektudviklings- og fundraisingmodel som hjælper med at holde styr på de forskellige faser. Hvem skal involveres hvornår.

For fundraising er i høj grad også en kontaktdisciplin. Her gælder det om at kommunikere godt både internt, med partnere og ikke mindst med fondene.

Du kan se modellen herover på billedet.

Fundraising proces baseret på praktisk erfaring

Vi har udviklet fundraising proces modellen over mange år. Det er sådan vi selv arbejder i praksis og har finjusteret vores arbejdsmetoder gennem årene. Modellen kan bruges til mange forskellige projekttyper.

Jeg har for nylig undervist forskningsprojektledere på Københavns Universitet. Her lød en af reaktionerne, at de gerne ville have kendt den model tidligere.

Det er ikke en helt lineær proces. For du kan godt nå frem til din interessentkortlægning og opdage, at der skulle en vigtig partner mere med i projektet for at gøre organiseringen bæredygtig. Eller at idégenerering med brugerne fremkalder en ny vinkel, som også skal med i argumentationen overfor fondene. Derfor er der tegnet en spiral nedenunder faserne, der inviterer til at genbesøge tidligere punkter for at forstærke projektet og ansøgningen.

Med udgangspunkt i fundraisisng proces modellen bygger vi fundamentet for de gode projekter, som ender med succesfulde fondsansøgninger.

Fundraising  proces modellen udgør fundamentet og strukturen for vores fundraisinghåndbog, som giver dig en god indføring i, hvad der helt konkret skal ske i faserne. Fundraisingbogen kan du købe her.

Vil du lære mere om de enkelte elementer og lære at bruge procesmodellen, så kom med på fundraisingkursus. Du får fundraisinghåndbogen på kursusdagen.