Om hvorfor din mission er (livs)vigtig

I denne sommer har jeg slappet af – mere end i mange år – blandt andet med spil i sommerhuset sammen med familien, når vejret nu af og til alligevel mest indbød til indendørs aktiviteter.

Afslapning og spil er i sig selv en dejlig måde at tømme hovedet for alle de små information og opgaver, som konstant fylder vores liv uanset, hvor meget vi forsøger at forenkle.

Ferien byder på knapt så mange impulser og beslutningerne kommer ned i størrelsesordenen:

Ticket to Ride - din næste mission

Ticket to Ride – din næste mission

Is, jordbær eller endnu et spil?

Skal vi gå hen efter is og jordbær eller tage endnu et spil? Og lige her i dette rum, hvor vi slapper mere af – lige der bliver der plads til at fundere over, hvad det er vi allerbedst kan lide at beskæftige os med. Hvilken forskel vi gerne vil gøre i verden? Hvad vores næste projekt skal gå ud på.

Sommerens spilhit i min familie har været Ticket to Ride. Vi bygger jernbaner mellem nordamerikanske byer – fra øst til vest, nord til syd, lange og korte strækninger. Man trækker tre missionskort og skal beholde mindst et, som man så skal forfølge, fx strækningen Los Angeles til New York. Ved at samle banekort i forskellige farver bliver man (måske) i stand til at bygge sin strækning – bid for bid – by for by.

Det handler om at hele tiden at have meningsfulde (gerne sammenhængende) missioner at forfølge, så man får brugt sine banekort. Så man skal trække tilstrækkeligt med missionskort til at hele tiden at være i gang med fornuftige projekter. Men ikke flere end at man når at fuldføre det man sætter sig for. Ufuldførte missioner trækker fra i slutresultatet.

Kan du følge mig?

Hvis du er sådan én som kan lide at sætte nye projekter i gang, så er det med at have gang i tilstrækkelig mange ting til at kunne bruge og fordele sine ressourcer optimalt og få fuld udbytte af indsatsen. At have blik for at søge de rigtige steder med de rigtige partenere og ressourcer sat ind på det enkelte projekt. At være fleksibel i sin tilgang til fondene og være klar på, hvornår der er tale om hjerteblod.

Virkelighedens mission

I virkelighedens verden trækker vi ikke vores missionskort i en bunke spillekort. Vi skal gøre os lidt mere umage for at få øje på, udvikle og formulere missionen – eller missionerne. Det kommer nok ikke bag på dig, at missionen er en særdeles vigtig del af din fondsansøgning. Det er her du skal sikre dig at der er sammenfald på en måde, så du også bidrager til at fonden får opfyldt sin mission.

Måske har du også brugt sommeren til at give plads til at din (næste) mission popper tydeligt frem, så den lettere kan forfølges.

PS til eftertanke: I spillet er der ekstra point til den spiller, der formår at bygge den længste sammenhængende strækning.

Hvis du vil have hjælp til dit næste fondsprojekt, så er du velkommen til at ringe mig op for en uforpligtende samtale på tlf. 4058 4411.