tastatur nøgle søge fonde

Lynguide til at komme i gang med at søge fonde

Når du vil søge fonde, er der mange  tusinde fonde i Danmark at vælge imellem. Så i princippet skal du bare skrive een god ansøgning, kopiere den og sende den afsted i tilstrækkeligt mange eksemplarer.

Du ved sikkert allerede, at ovenstående er en myte og at “copy paste” af fondsansøgninger er et “no go”, men hvad så? Hvordan finder du den rigtige fond til netop dit projekt?

Her kommer en lynguide:

Punkt 1: Bliv klar på, hvad du gerne vil opnå med dit projekt. Hvilken samfundsmæssig problemstilling vil du gerne bidrage til at løse. Hvorfor er det vigtigt at løse netop dette problem? Hvem er målgruppen? Og selvfølgelig: Hvad er så dit forslag til løsning?

Når du har styr på det, kan du mere effektivt og med større sikkerhed søge dig frem til de fonde, der arbejder inden for netop dette felt.

Punkt 2: Udvælg nu 1-3 fonde, som arbejder strategisk inden for dit projektområde. Læs grundigt på disse fondes strategi, fundats og se hvad de tidligere har støttet.

Denne fondsresearch er meget vigtig for, at du kan fokusere din ansøgning og lægge vægt på de rigtige indholdselementer i forhold til den profil, som fonden gerne vil være kendt for.

Punkt 3: Skriv dit første oplæg til ansøgning. Du kan starte med et kort oplæg, som danner grundlag for en indledende henvendelse til de mest interessante fonde. Nogle fonde modtager gerne sådanne korte oplæg, som indledning til en nærmere drøftelse, hvor du vil få flere værdifulde svar omkring mulighederne for dit projekt. Det vil spare både dig og fonden for megen værdifuld tid.

Når du skal skrive en kort projektbeskrivelse (interessetilkendegivelse) til en fond, kan det være nyttigt med en skabelon. Du er du velkommen til at bruge denne Skabelon til miniprojektbeskrivelse i Word.

Vil du have min sikre guide til projektbeskrivelse med guidende spørgsmål, så kan du skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Vil du mere i dybden omkring fundraisingprocessen og have indsigt i fondenes tankegang, så er du hjertelig velkommen på en af vores kurser om fundraising. Se kursusplanen her.