danske fonde liste

De store fonde uddeler mere end 8 mia.kr. årligt

600 ansatte står bag uddelinger for mere end 8 mia.kr. fra fonde i Danmark

Dette er den “hårdtslående” overskrift på en artikel fra Danmarks Fonde –  et nyt, journalistisk netmedie om fonde med almennyttige aktiviteter. I artiklen om danske fonde bringes en liste over de i alt 41 fonde i Danmark som uddeler mere end 20 mio.kr. årligt. Disse 41 fonde uddelte tilsammen 8,1 mia.kr. i 2015. Det er en anseelig del af de samlede fondsmidler på ca. 12 mia.kr., som det anslås, at der årligt er spil.

Overskriften kunne også have lydt sådan her: 

De 6 største fonde uddeler over 4,5 mia.kr.

– altså over halvdelen af uddelingerne i 2015.

I top 6 af uddelende fonde finder du:

  1. Novo Nordisk Fonden (1159 mio.kr.),
  2. Villum fonden (786 mio.kr.)
  3. A.P. Møller fonden (781 mio.kr.)
  4. Realdania (760 mio.kr.)
  5. Trygfonden (550 mio.kr.)
  6. Nordea-fonden (489 mio.kr.)

Danske fonde liste

Du kan se de  danske fonde på listen i artiklen her.

Denne informative fondsliste gør det noget mere overskueligt at få overblik over mulighederne for funding, særligt hvis du er i gang med et større projekt. Brug den tid du sparer på at google til at læse grundigt på fondenes strategier, så du føler dig sikker på, at dit projekt ligger inden for fondens indsatsområder, inden du laver det grundige arbejde med at skrive en god ansøgning.

Har du brug for rådgivning til din projektudvikling eller fondsstrategi eller til at komme i dialog med fondene, så er du velkommen til trække på min erfaring fra fondsverdenen. Jeg har arbejdet næsten 5 år i Nordea-fonden, screenet hundredevis af ansøgninger og været medudvikler på rigtig mange store og små projekter. Derfor kan jeg hjælpe med at udforme dit projekt, så det rammer inden for skiven.

Vil du se, hvad jeg har hjulpet andre med, så kik på et uddrag af cases her. 

Vil du vide mere om mine resultater? I 2016 hjalp jeg mine kunder med at rejse 75 mio.kr. (og de kommer for resten langt overvejende fra fondene i top 6, som du ser ovenfor).